Veres Gyula

Alapító – Veres Öntöde

Veres Gyula igen fiatalon, a 80-as években ismerkedett meg a fémöntés világával. Ahogy ő fogalmazott: szinte első látásra szeretett bele az öntés mesterségébe. A pályát elszánt fiatalként, saját garázsában kezdte, megrendelésre készített kéziöntésű ólomkatonákat.

A precíz, motivált ifjú öntő híre gyorsan terjedt a szakmában. Rövid időn belül több nagy hazai cég is felkereste megrendeléseivel, akiknek évekig gyártott homok- és kokillaöntéssel készült alumínium alkatrészeket.

A rendszerváltás a hazai fémöntés történetében is új lehetőségeket teremtett, a felvevőpiac kiszélesedett. A külföldi megrendelések egyre gyarapodtak, így a 90-es évek elején teljesülhetett álma: megalapíthatta a Veres Öntödét.

A cégvezető és az öntöde életében az 1998-as év igazi fordulópontot hozott. Ekkor kereste fel őket együttműködési szándékával a világszerte ismert Huwil Kft. A kooperáció utat nyitott a modern technológia felé. Veres Gyula ekkor szervezte meg az öntöde teljes modernizációját, a telephely bővítését, ekkor álltak át a kézi öntésről a gépi öntésre. Ez a fordulópont alakította ki a vállalkozás végső profilját is, az öntöde nyomásos cinköntésre specializálódott és ebben a technológiában fejlődött tovább.

Az üzem a vezetőség tudásának, felkészültéségének és empátiájának köszönhetően átvészelte a gazdasági világválságot. Veres Gyula célja pedig – a tradicionális értékek megtartása mellett – azóta is a folyamatos, dinamikus modernizáció.